Over ons

Een stukje historie van het bedrijf.feb Donselaar

Een deel van de bedrijvigheid op de Nijverheidsbuurt in Zegveld is het gevolg van de activiteiten van het bedrijf  G. Donselaar & Zn. Machinehandel, Verhuur en Reparaties. Het terrein van het bedrijf herbergt heftrucks, poliepknijpers en hydraulische kranen die staan te wachten op reparatie, verhuur of verkoop. Het bedrijf bestaat nu ruim 30 jaar.
Bert Donselaar was destijds kraanmachinist. Toen groeide de vraag naar reparaties van zwaar materieel en in 1983 heeft zijn bedrijf gestart. De eerste jaren beschikte Donselaar over een schuur in Kamerik alwaar hij zijn werkplaats en opslag had. Het bedrijf bleef groeien en zo’n vijftien jaar geleden verhuisde het bedrijf naar de Nijverheidsbuurt in Zegveld. Daar heeft Donselaar de beschikking over drie loodsen voor opslag van zwaar materieel voor verhuur en/of verkoop, onderhoud en reparatie, las- en constructiewerk en de hydraulische slangen service.

Zoon Marcel is Bert’s compagnon en regelt de dagelijkse gang van zaken in de werkplaats. Zoon Berry is kraanmachinist en service monteur in het bedrijf, maar er zijn ook vaste oproepkrachten die kunnen meehelpen. “Het is echt een familiebedrijf. We doen veel samen en alle kinderen zijn op de hoogte van het reilen en zeilen van het bedrijf. Bertha is wel de spil in het geheel, zonder haar steun en inzet zou dit bedrijf nooit zo groot zijn geworden” zegt Bert. Lange werkdagen zijn voor Bert en zijn zonen meer regel, dan uitzondering. “Goede service richting klanten vind ik heel belangrijk. Ik werk zes dagen van 9 à 10 uur per dag in de week, maar als een klant ‘s-avonds laat belt met een probleem dan gaan we er heen om het probleem op te lossen. Vanwege onze goede service en kwaliteit hebben we genoeg werk en een grote vaste klantenkring”, aldus Bert.